Knihy s príbehmi

Knihy s príbehmi

(200 produktov)

Príbehy... S peknými príbehmi sa nám najčastejšie spája čas prázdnin v detstve - čas strávený u star...

Ako radíme tieto výsledky?

Filtre

Kategórie

Najobľúbenejšie
Najnovšie
Najlacnejšie
Najdrahšie
Najvyššia zľava
Supermatce řekni sbohem
Supermatce řekni sbohem

Rob Parsons

Matka je matkou v každej životnej situácii. V pozadí domova, práce ako matka batoliat, tínedžerov... V knihe Supermatce řekni sbohem autor Rob Parson namieril svoje myšlienky a humor na tému materstva. Opisuje mnoho typov matiek, vrátene Dianne Parsonovej.Zostavil nádherne inšpiratívnu knihu o vzostupoch a pádoch v materstve, je plná postrehov. Nezabúda zdôrazňovať základnú pravdu, že žena by mala v sebe živiť materinský pud.

Vypredané

6,21 €

Spratek
Spratek

Torey L. Hayden

Příběh dítěte, které nikdo nemiloval. Kniha představuje skutečný příběh šestileté Sheily, která se dostane do speciální třídy pro děti s poruchami chování. Její učitelkou a zároveň prvním člověkem, který jí projeví lásku, je Torey Hayden. Ta po čase zjistí, že dívka má nadprůměrnou inteligenci, je učenlivá a dřímá v ní skrytý génius. Kniha je pozitivním svědectvím o síle pedagogických a terapeutických prostředků, a pedagoga představuje jako přítele, který neváhá pro dítě překonávat různé těžkosti.Tygřice je pokračovaním knihy Spratek. Pozrite si tiež ďalší titul od tejto autorky: Dračice a mazánek.

Vypredané

18,72 €

Je tu přece Ježíšek
Je tu přece Ježíšek

Eduard Martin

Jsou knížky, které přicházejí jako přátelé. Vcházejí jako usměvaví hosté, potěší, pohladí… Jsme na světě sami? Opuštění? Bezradní? Kdepak…

Vypredané

6,11 €

Andělské cesty k nesmrtelnosti
Andělské cesty k nesmrtelnosti

Eduard Martin

Povídky shromážděné v této knížce volně navazují na „andělskou pentalogii“, která postupně vycházela v Karmelitánském nakladatelství. Jejich autor se dotýká se strachu, který pociťuje každý člověk z konce své pozemské existence, a rozvažuje nad křesťanským obsahem slov „život věčný“. Je možné být nesmrtelný? Lze se zbavit strachu ze smrti? V poutavých příbězích své knihy z různých stran pozoruje vábivé slovo „nesmrtelnost“ a ukazuje na jeho přesah do života současných lidí, na přesah nesmrtelnosti do každé vteřiny.

Vypredané

5,34 €

Ten, který si všímal
Ten, který si všímal

Andy Andrews

Někdy stačí jen trocha perspektivy. Chudoba. Rozpadající se manželství. Stáří. Ztracené sny. Neúspěch v podnikání. Nejistá budoucnost. Několik obyvatel Orange Beach ve státě Alabama zavedly tyto problémy do zoufalých a bezvýchodných situací. Jejich život jim připadal jako zoufalé a pusté místo bez jakékoli naděje na změnu.Ale pro starého tuláka Jonese, který má dar všímat si toho, co ostatní přehlížejí, neexistuje žádná bezvýchodná situace. Je jen nutné získat trochu "perspektivy", jak říká, abychom ve všedních okamžicích našeho života dokázali rozpoznat zázraky, semínka něčeho velikého, co je zaseto v našich zápasech. Zatímco Jones tajemně prochází tímto přímořským městem a vstupuje do srdcí jeho obyvatel, nabízí prosté, moudré rady a pevnou naději.

Vypredané

7,57 €

Náhody a náhodičky s Máriou Svatošovou
Náhody a náhodičky s Máriou Svatošovou

Marie Svatošová

Dorazila som na výpadovku, postavila sa chrbtom k Plzni, čelom k Prahe, modlila som sa ostošesť, ale len chvíľku. Rozhodne to bolo menej než päť minút. Zatiaľ neprešlo ani jediné auto. Ako hovorím, nič nenechávam náhode, a tak som svoje prosby smerované hore konkretizovala : "Pane Bože, prosím ťa veľmi rýchlo mi niekoho pošli. Ale žiadneho gaunera!" Sotva som to v duchu dopovedala, ozvalo sa mi za chrbtom : "Pani doktorka, čo tu robíte?" Že moje naliehavé prosby Boh vyslyší, o tom som nepochybovala. Ale že mi pošle práve biskupa Radkovského, to som sa veru nenazdala. Šliapol na plyn, v polovici cesty do Plzne môj autobus predbehol, zastavil ho, ja som prestúpila a on to otočil na juh, kam mal pôvodne namierené. Trúfa si to azda niekto vysvetliť ako náhodu?Kniha vyšla aj v českom jazyku Náhody a náhodičky s Marií Svatošovou (česky).

Vypredané

5,00 €

Detektívne príbehy otca Browna
Detektívne príbehy otca Browna

Gilbert Keith Chesterton

Chestertonove detektívne poviedky môžeme smelo zaradiť k najlepším dielam klasickej detektívky a najmä k románom sira Arthura Conana Doyla. Nenápadný, ošumelý, postavou ťarbavý, na prvý pohľad naivný, ba až smiešny katolícky kňaz postupne rozuzlí navonok neriešiteľné kriminálne prípady a svojím racionalizmom a dôsledne logickým myšlienkovým postupom prekvapuje aj najskúsenejších profesionálnych detektívov. Na rozdiel od Sherlocka Holmesa, ktorý pri práci používa aj vedecké metódy, otec Brown dedukuje svoje závery pri odhaľovaní zločinu či zdanlivo nevysvetliteľnej „nadprirodzenej“ situácie na základe dokonalej znalosti ľudskej povahy a psychológie.Treba priznať, že nejedna detektívka je preplnená senzačnými zločinmi ako Shakespearova dráma. Gilbert Keith Chesterton „Hercule Poirot a otec Brown, bez ohľadu na eleganciu prvého a ušubranosť druhého, akoby na prvý pohľad boli prinajmenšom druhostupňoví bratanci. No kým úhľadný malý Belgičan Agathy Christie je prekvapivo živá, ale predsa len tak trochu disneyovská figúrka, korene nenápadného kňaza siahajú hlboko do ľudovej rozprávky. Až k obľúbenému princípu, že ozajstným hrdinom sa ukáže všetkými vysmievaný Popolvár, prípadne že princeznú vznešeným cárovičom vyfúkne Ivanuška hlupáčik, ktorý pritom ani len nezlezie z pece. Ak predĺžime túto líniu až do storočia pary, otec Brown je svojský Sam Hawkens detektívnej literatúry. Podceňovaný pre svoj výzor (podľa autora ,vyzeral vždy najidiotskejšie vo chvíli, keď bol najinteligentnejší’) poráža zločin i démonov v človeku.“ Kornel Földvári

Vypredané

9,69 €

E-kniha
E-kniha: Závan z hôr
E-kniha: Závan z hôr

Denise Hunterová

2. časť. V dojímavom druhom pokračovaní knižnej série o Hostinci Bluebell sa odmietnutá nevesta zamiluje počas romantického pobytu v horách do utrápeného hostinského. Vychádzajúca hollywoodska hviezda Mia Emersonová hľadá bezpečné útočište po verejnom rozchode a vypuknutí škandálu celebrít. Nájde ho v jazernom mestečku Bluebell v Severnej Karolíne – v destinácii svojej zrušenej svadobnej cesty. Jej jediným zámerom je ukryť sa pred zrakmi ľudí a počkať, kým škandál prehrmí.Krátko po príchode do Hostinca Bluebell stretáva Leviho Bennetta, ktorý spravuje hostinec spolu so svojimi dvoma mladšími sestrami. Vzájomná príťažlivosť ich povzbudí k dôvere, Mia sa spoľahne na Leviho, že nevyzradí médiám, kde sa nachádza a on sa jej zverí s tajomstvom, ktoré neprezradil ani svojim sestrám – že hostinec je v neistej finančnej situácii.Keď objavia starý zápisník, v ktorom sa píše o vzácnom diamantovom náhrdelníku ukrytom v hostinci, začnú po ňom pátrať s túžbou nájsť stratené dedičstvo. Zaskočia ich však pocity, ktoré v sebe bezpečne uzamkli. Musia sa rozhodnúť, či je ich láska priveľkým riskom, alebo sa stane ich pokladom.

Skladom
-30%

11,19 €

Srdečný pozdrav z dovolenky
Srdečný pozdrav z dovolenky

Beáta Jarošova

O fľakoch, depke, ale aj tichej radosti, keď sa bábo vykľuje na svet sa dočítate v útlej knižke poviedok novinárky Beáty Jarošovej s názvom Srdečný pozdrav z dovolenky.Názov prvej poviedky je Depka a poslednej Tichá radosť – a to je rámec, v ktorom sa odvíja rozprávanie o tom, ako veci nezvládať s nadhľadom.

Vypredané

4,37 €

O kázni a dáždnikoch
O kázni a dáždnikoch

Kazimierz Wójtowicz

O kázni a dáždnikoch je názov jedného zo stodvadsiatich krátkych príbehov tejto knihy. V príbehoch, skutočných či vymyslených, sa ukrýva morálne poučenie, kresťanská múdrosť a nechýba im vtip. Dopĺňajú ich citáty z myšlienok a písomného odkazu veľkých osobností. Dielko poskytuje široké možnosti využitia pre prácu vychovávateľa, katechétu i kňaza. Je zároveň osviežujúcim čítaním pre veľkých i malých.

Vypredané

3,10 €

Hostina pro duši
Hostina pro duši

Bruno Ferrero

Nová kniha Bruna Ferrera, autora moudrých příběhů pro duši, představuje další soubor krátkých zamyšlení a podněty pro osobní rozjímání, společnou četbu nebo pro chvíle, kdy potřebuje člověk potěšit a nabrat nových duchovních sil.

Vypredané

6,69 €

Bratia Levie srdce
Bratia Levie srdce

Astrid Lindgrenová

Krásny, nevídaný, strhujúci príbeh odvahy, cti a verného priateľstva, ktoré zvíťazilo nad smrťou, zradou a nenávisťou. Bratia Karl a Jonatan sa ocitajú v krajine Nangijala, ktorá sa nachádza za ďalekými hviezdami, kam sa poberajú všetci ľudia po smrti. V boji proti netvorovi svojou odvahou dokážu, že sú hodní mena Bratia Levie srdce.

Vypredané

9,65 €

Neotrasený
Neotrasený

Dan Woolley

Zachránený spod trosiek hotela Montana na Haiti. Dan Woolley, pochovaný pod troskami po ničivom zemetrasení na Haiti, v neistote, či ho vôbec zachránia, prežíval jednu z najväčších možných nočných môr. V tomto pôsobivom príbehu o ceste, ktorou jeho viera a odvaha prešli počas desivej skúšky, sa ocitáme na mieste priamo s ním, okamih po okamihu, a nedočkavo obraciame stránky, aby sme upokojili svoje srdce. Po zmene hotela na poslednú chvíľu nik, ani Woolleyho manželka, netušil, kde je, keď 12. januára 2010 nastalo v Port-au-Prince na Haiti zemetrasenie s magnitúdou 7. Len okamih po tom, čo Woolley vkročil do haly hotela Montana, videl, ako sa steny ohýbajú a on sa ocitá pod troskami šesťpodlažného hotela. Woolley, 65 hodín uväznený v úplnej tme, so zlomenou nohou, na ktorej bola otvorená rana, a s poranenou hlavou, bojoval so zúfalstvom, dehydratáciou a hnevom voči Bohu. Pochyboval, či ešte uvidí manželku a svojich dvoch synov. V dôsledku životnej zaneprázdnenosti Woolley dopustil, aby jeho viera i manželský vzťah ochabli. Teraz, uväznený v tesnom priestore, bol prinútený uvažovať o tom, na čom naozaj záleží, a bojoval o to, aby si uchoval nádej a zostal nažive, kým bude možná jeho záchrana. Kniha Neotrasený obsahuje farebné fotografie, ktoré Woolley urobil pod sutinami, zápisky na rozlúčku, ktoré napísal svojej rodine pre prípad, že ho nezachránia, a srdcervúce spomienky Woolleyho manželky z dlhých hodín, keď čakala na správu o tom, či je jej manžel nažive. Woolleyho téma duchovnej a manželskej obnovy vás uchváti rovnako ako to, akou oporou sa mu stala viera v situácii na rozhraní života a smrti. Veľmi pôsobivý je aj pohľad zblízka na chudobu počas jeho práce pre Compassion International, najväčšiu svetovú kresťanskú organizáciu zabezpečujúcu zdravý vývoj detí.

Vypredané

1,94 €

Silnější než smrt
Silnější než smrt

Lidia Czyż

Kniha Silnější než smrt je skutočný príbeh o chlapcovi, ktorý vyrastal v dysfunkčnej rodine: matka notorická alkoholička; otec, ktorý neprevzal zodpovednosť a tváril sa, že problémy neexistujú. Strach, opustenosť, bezmocnosť - traja verní každodenní priatelia hlavného hrdinu Radka. Svetlým lúčom v čase dospievania bolo stretnutie s Júliou, ktorá vniesla do jeho života záblesk náklonnosti, prijatia a lásky. No o niečo neskôr aj novú vlnu bolesti.Dokáže sa s ňou Radek vysporiadať? Bude mať dosť odvahy pozrieť sa priamo do tváre najťažšej skúške svojho života? A aké miesto má v živote plnom utrpenia Boh...?Kniha je v češtine.

Vypredané

8,54 €

Sedem dní v pivnici
Sedem dní v pivnici

Peter Karpinský

Tento príbeh sa skutočne stal v istej pivnici… Nemôžem prezradiť v ktorej, aj mená niektorých postáv som musel zmeniť, pretože ma o to výslovne požiadali – nechceli totiž, aby ich v knihe niekto spoznal. Napriek tomu všetko, o čom sa tu píše, je pravda pravdúca.V jedno ráno prašiškriatok Celestín zistil, že ho mamka, ocko a ostatní jeho príbuzní opustili. Chvíľu bol z toho smutný, no potom sa ich spolu so svojimi priateľmi Moľou a Pavúkom vybral hľadať. Počas sedemdňového putovania po tajomnej pivnici prežil napínavé, veselé, no i smrteľne nebezpečné dobrodružstvá. Zúčastnil sa mnohých bojov, ale aj jednej svadby. Navštívil barbarský svet nálevníkov, hroznú Krajinu smútkov, nádherné Krištáľové kniežatstvo, zábavný blší cirkus, strašidelný čierny hrad, až napokon… Ako sa to skončilo? To si radšej prečítajte sami.

Vypredané

6,80 €

Andělská škola lásky
Andělská škola lásky

Eduard Martin

Povídky shromážděné v této knížce volně navazují na „andělskou pentalogii“, která postupně vycházela v Karmelitánském nakladatelství. Spojuje je jednotné téma: různé podoby lásky. Najdeme zde příběhy o lásce milosrdné, o lásce svobodně se obětující, o lásce dětí, lidí mladých i starých. Kniha tak osloví široký čtenářský okruh: lidi různého věku i životního povolání, ty, jejichž život poznamenalo trápení, ale i ty, kteří prožívají chvíle štěstí a radosti. Veselé i smutné povídky se snaží poukázat na svůj přesah jak do života čtenářů, tak do naděje…

Vypredané

5,72 €

Emil z Lönnebergy
Emil z Lönnebergy

Astrid Lindgrenová

Úplne všetky príbehy. Všetky dobrodružstvá Emila z Lönnebergy v jednom zväzku: Emil z Lönnebergy ; Už zasa Emil z Lönnebergy; To vymyslí len Emil z Lönnebergy; Rôzne menej významné dni v Emilovom živote.V jednej čarokrásnej vidieckej krajine, kde žili pracovití a pokojní ľudia, by sa celkom určite nikdy nič mimoriadne neprihodilo, keby v nej nežil Emil. Mnohí tohto na pohľad dobromyseľného, ale večne vymýšľajúceho a živého chlapca poznajú z televízneho seriálu, a ak náhodou nie, jedno je isté: s Emilom sa v tej pokojnej vidieckej krajine nenudil vôbec nikto. Ani rodičia, ani susedia, ba dokonca ani tí, ktorí prichádzali do Lönnebergy za oddychom. Na Emilovi všetko vyzeralo akosi milo, až by sa mohlo zdať, že je naozajstný anjel. No bolo to iba zdanie.Vhodné pre deti od 8 rokov.

Vypredané

14,50 €

Pán Prváčik
Pán Prváčik

Ján Uličiansky; Peter Čisárik

Rozprávky pre prvákov. V moderných rozprávkach Jána Uličianskeho nájde malý čitateľ svet naplnený vľúdnosťou a vtipom. Štyri rozprávky - o dobráckom učiteľovi Pánovi Prváčikovi, slávnom dirigentovi Pánovi Chrobáčikovi, kúzelnom Pánovi Babráčikovi so zlatými rukami a Pánovi Hráčikovi, zakladateľovi prvej požičovne hračiek na svete- zavedú deti do ríše fantázie, v ktorej je tak dobre.V poetických príbehoch sa autor jemne dotýka vážnych i veselých otázok v ľudských vzťahoch, vníma ich však očami detí. Ilustračný prejav Petra Čisárika v jemných pastelových tónoch predstavuje plnohodnotný pandant tohto pekného literárneho dielka.

Vypredané

4,46 €

Svatá Melánie
Svatá Melánie

Tomáš Špidlík

Úsvit nových dějin. Příběh statečné ženy z dob zániku západořímské říše poukazuje na duchovní skutečnost: povolání k životu a nová doba autentického křesťanství může vyrůst třeba i na zbořenisku starého světa.

Vypredané

6,40 €

Příběhy pro potěchu duše
Příběhy pro potěchu duše

Bruno Ferrero

Krátké příběhy jsou inspirací pro zamyšlení nad sebou samým a nad vztahy k druhým.

Vypredané

5,34 €

Detektívne príbehy otca Browna
Detektívne príbehy otca Browna

Gilbert Keith Chesterton

Chestertonove detektívne poviedky môžeme smelo zaradiť k najlepším dielam klasickej detektívky a najmä k románom sira Arthura Conana Doyla. Nenápadný, ošumelý, postavou ťarbavý, na prvý pohľad naivný, ba až smiešny katolícky kňaz postupne rozuzlí navonok neriešiteľné kriminálne prípady a svojím racionalizmom a dôsledne logickým myšlienkovým postupom prekvapuje aj najskúsenejších profesionálnych detektívov.Na rozdiel od Sherlocka Holmesa, ktorý pri práci používa aj vedecké metódy, otec Brown dedukuje svoje závery pri odhaľovaní zločinu či zdanlivo nevysvetliteľnej „nadprirodzenej“ situácie na základe dokonalej znalosti ľudskej povahy a psychológie.

Vypredané

9,63 €

Sada: Keď prišiel Spasiteľ na svet + Adventné príbehy (11)
Sada: Keď prišiel Spasiteľ na svet + Adventné príbehy (11)

Donatus Pfannmüller; Mirka Blahová

Keď prišiel Spasiteľ na svetPri jeho posledných slovách Ježišovou vážnou tvárou preletel ľahký úsmev. Jared naňho hľadel s očakávaním, ba s napätím. Bol presvedčený, že dosiahol úspech. Ale mýlil sa. V Ježišových očiach bolo toľko nevýslovnej dobroty! Jared si nikdy predtým neuvedomil tak jasne ako teraz, že hlavnou črtou Ježišovej osoby je milosrdná láska. Na ušľachtilej Ježišovej tvári nebolo ani stopy vzrušenia, ani známky nevôle voči utláčateľovi jeho milovaných rodičov. Keď to Jared videl, sklamaný zvesil hlavu a skoro úzkostlivo sa spýtal:— Majster! Ešte aj teraz chceš pomáhať opravovať dom tomu farizejovi? Mladému majstrovi zažiarili oči, keď na jeho otázku odpovedal zasa otázkou: — Povedz mi, Jared, láka pastier zablúdenú ovečku hrsťou tŕnia, alebo šťavnatej ďateliny?Osem príbehov z najšťastnejších čias Svätej zeme. Dejiny ľudského pokolenia sa delia na dve obdobia:pred Kristom a po Kristovi. Ako keby aj história hovorila, že s Kristom sa začal život nový, dobrý, blažený...Adventné príbehy (nielen) pre detiUž aby tu boli Vianoce, však? Tiež sa nevieš dočkať? Práve preto je tu aj moja knižka. Pomôžem ti prečkať adventný čas a trochu sa zamyslieť nad tým, čo sa odohrávalo predtým a vtedy, keď Pán Ježiš prišiel na svet ako človek. Tak sa začítaj a započúvaj do príbehov vo vnútri. Želám ti požehnaný čas! Mirka Blahová

Vypredané

8,05 €

Moje najmilšie bájky
Moje najmilšie bájky

Kniha Moje najmilšie bájky ponúka deťom starostlivo zostavený výber od najslávnejších bájkarov, ako boliEzop,Phaedrus, La Fontaine,Samaniego a ďalší.Vyše stodvadsať krátkych príbehov, v ktorých zvierací hrdinovia rozmýšľajú i konajú ako ľudia, je porozprávaných zrozumiteľne aj pre začínajúcich čitateľov. Všetky majú pekné farebné ilustrácie a cenné mravné ponaučenia, ktoré nás obohacujú, robia lepšími a úprimnejšími. Múdrosť bájok spolu s ich originálnym humorom preverili stáročia, dodnes sú obľúbené, nezabudnuteľné aj stále moderné.

Vypredané

9,60 €

Paměti opotřebovaného pedagoga
Paměti opotřebovaného pedagoga

Otomar Radina

Autor osobitým způsobem vystihuje absurditu totalitních let sedmdesátých a osmdesátých minulého století. Toto dílko by se dalo vzít i jako poděkování kantora všem jeho kolegům a posluchačům Jazykové školy. Vždyť od jeho kolegů vzešel nápad, zapsat tato vyprávění, kterými je autor často bavil.

Vypredané

5,04 €

Úsmev Jána Pavla II.
Úsmev Jána Pavla II.

Kazimiers Pielatowski

Aj pápež bol človek úsmevu. Vedel udalosti nadľahčiť, rozptýliť trému ľudí, vylúdiť na perách úsmev. Hovoria o tom aj krátke epizódky z jeho života.

Vypredané

1,94 €

Apofthegmata
Apofthegmata

Výroky a příběhy pouštních otců. Souborné vydání proslulých Apofthegmat, výroků a příběhů připisovaných starým poustevníkům v Egyptě, kteří žili převážně ve 3. až 5. století po Kristu (například abba Antónios/Antonín, Makarios z Alexandrie, Mojžíš, Poimén, Sisoés). Tyto krátké texty — někdy jednoduché příběhy, jindy malé novely nebo i úryvky kázání, nebo naopak jen prosté příkazy v několika slovech — formovaly po staletí duchovní život na Východě i na Západě, a to nejen duchovní život mnichů a mnišek, ale všech věřících: jejich obsah se v kázáních, příručkách i radách o duchovním životě všeobecně rozšířil. Některý poustevník byl prostý a jeho rada je jednoduchá, jeho životní příklad až drsný; jiný býval dvořanem a i do jeho pouštního života se dostala jakási dvorská noblesa, s níž prchal před světem. Některé výroky jsou svázány se svým prostředím tak pevně, že je čteme jen jako informaci o tom, jak "to tehdy bylo"; jiné však jakoukoliv časovost postrádají a znějí nám překvapivě dnešně. Teprve jejich soubor dává tušit vitalitu a východiska mnišského hnutí. Svazek obsahuje všechny kapitoly obsažené v knihách vydávaných postupně v letech 2000 až 2009, tedy povzbuzení v úsilí o mnišskou dokonalost a dále kapitoly o tichosti, kajícnosti, zdrženlivosti, o boji se smilstvem, o dobrovolné chudobě, o vytrvalosti a statečnosti, o nevhodné okázalosti a škodlivosti vzájemného posuzování, o umění rozlišovat, o tom, že je třeba být stále bdělý, o nepřetržité modlitbě, o pohostinnosti a milosrdenství, o poslušnosti, o pokoře a o trpělivosti, o lásce, o jasnozřivých, o starcích, kteří dělali znamení, o ctnostném způsobu života různých otců; na závěr jsou uvedeny výroky těch, kdo dosáhli stařecké zralosti. Nechybí předmluva překladatele textu z řečtiny, doslov o literatuře o mnišství v češtině a rejstříky.

Vypredané

27,16 €

Návrat otca Browna
Návrat otca Browna

Gilbert Keith Chesterton

Územčistý, okrúhly človiečik v ošumelých šatách a v čiernom klobúku, s röntgenovým pohľadom schovaným za silnými okuliarmi, muž, ktorý sa zjaví všade tam, kde dôjde k záhadnému zločinu, a obyčajne vždy vtedy, keď už skúsení kriminalisti hádžu flintu do žita – to je otec Brown.Poradí si s nevysvetliteľnými zločinmi, uvedie na pravú stopu pátranie polície, vyvracia falošné dedukcie, očisťuje nevinných a zdanlivo nadprirodzeným záhadám dáva reálnu tvár. Slávny literárny kolega Sherlocka Holmesa a Hercula Poirota sa vracia.

Vypredané

9,63 €

Ve víru evoluce
Ve víru evoluce

Štěpán Rucki

Neodarwinizmus a inteligentní design ve světle faktů. Kniha MUDr. Ruckého ukazuje na příkladech mnoha nejnovějších vědeckých faktů z biologie, genetiky, chemie, informatiky, paleontologie a dalších oborů, že nové vědecké poznatky evoluční Darwinovu teorii jako vysvětlení vzniku a vývoje života stále více zpochybňují. Jsou v ní uvedeny desítky argumentů proti makroevoluci. Publikace ukazuje zejména na skutečnost, že podstatou tzv. adaptačních změn živých organizmů je devoluce (degradace či přímo ztráta) genetického materiálu místo jeho evoluce. Přirozený výběr, který reálně funguje a má význam při udržování stability a rovnováhy biologických typů, prokazatelně nemá tvůrčí schopnosti, které jsou mu neodarwinizmem připisovány.Kniha demonstruje nezbytnou potřebu inteligence pro vznik života a jeho rozmanitosti, jelikož náhoda, nutnost či jejich kombinace nejsou schopny vytvořit obrovské množství informace uložené v živých systémech. Empirické poznatky nám ukazují, že informace nemůže vzniknout v rámci materiálních či přirozených procesů, ale je neměnně spojena s inteligentním zdrojem.Dalším problémem darwinizmu je "exploze" ve fosiliích, která odporuje základním postulátům darwinizmu, že nové formy života přicházely v důsledku postupných evolučních změn.Kniha také vyvrací některé argumenty evolucionistů, například že lidská DNA obsahuje tzv. odpad. Pravdivý není ani argument o neinteligentním uspořádání lidského oka, stejně jako tvrzení o velmi blízké podobnosti genomu od šimpanze a od člověka. Naopak, existuje mnoho argumentů, které ukazují na jedinečnost člověka, a to zejména s ohledem na emergentní vznik řeči a dalších psychických schopností, které nelze odvodit ze živočišné říše.Kniha není náboženským pojednáním, byť jedna její část (Dodatek 2) je věnována rozporům teistické evoluce a v Dodatku 1 jsou uvedeny některé myšlenky k hypotéze boha ve vědě. Autor používá přístup zastánců teorie "inteligentního designu", kteří zkoumáním vědeckých faktů docházejí k potřebě inteligentního zdroje či činitele pro vznik života a jeho rozmanitosti. Z podstaty tohoto přístupu je zřejmé, že se nemůže vyjadřovat k otázce Boha, jeho charakteru a atributů.Kniha je určena zejména lidem, kteří hledají odpovědi na otázky vzniku života, živých organizmů a člověka tak, jak je autor hledal ve svém životě sám. Křesťanům může tato publikace poskytnout solidní argumentační základ ve střetu s evoluční teorií, či lépe s evolucionizmem, který představuje současnou ideologickou platformu mnohých vědních oborů. Srozumitelné čtení i přes složitost argumentace napříč obory vtáhne čtenáře do řešené problematiky, a navíc vyvolává i osobní otázky.

Vypredané

14,90 €

24 vánočních příběhů
24 vánočních příběhů

Čekáme s dětmi na Ježíška. Klasické vánoční a adventní příběhy s poetickými obrázky. Biblické o Ježíškovi, Marii a Josefovi, pastýřích, Herodovi i mudrcích. Poetické o vánoční jedličce, štědrovečerních zvycích i dobrotách. Poučné a napínavé o vánočním štěstí, oslíkovi u jesliček a svatém Mikuláši. Těšte se na Ježíška s naším čtecím adventním kalendářem!

Vypredané

12,51 €

E-kniha
E-kniha: Slepačia polievka pre dušu: Naštartuj svoj život
E-kniha: Slepačia polievka pre dušu: Naštartuj svoj život

Amy Newmark; Claire Cook

101 skutočných príbehov o tom, ako znova nájsť v živote radosť a šťastie. Ak máte pocit, že ste sa v živote zasekli, ak plačete nad kartami, ktoré vám rozdal osud, a ukazujete prstom na každého okrem seba, potom je táto kniha práve pre vás. Nielenže prestanete pociťovať osamelosť, hoc ste obklopení ľuďmi, ale nájdete motiváciu, ktorú potrebujete na to, aby ste si začali postupne budovať lepší život. Tak na čo ešte čakáte? Užite si to! V knihe nájdete 101 skutočných príbehov o tom, ako sa prestať vyhovárať a konečne uskutočniť zmenu, ako sa pritom riadiť srdcom, nezabúdať na tých, ktorých milujeme najviac, dať konečne svoje zdravie a kondíciu na prvé miesto, rozumne riskovať, nájsť nový zmysel svojho života, prekonať nepriazeň osudu a zmeniť svoj postoj.

Vypredané
-30%

6,95 €

E-kniha
E-kniha: Anjelská misia
E-kniha: Anjelská misia

Karen Kingsburyová

Anjelská misia je prvou knihou trilógie s rovnomenným názvom. Obľúbená autorka Karen Kingsburyová ponúka strhujúci príbeh v ktorom bývalý hráč bejzbalu a jeho láska, ktorú zanechal, dostanú vďaka zázrakom druhú šancu.V snahe dostať sa do najvyššej bejzbalovej ligy Tyler Ames stráca všetky vzťahy, na ktorých mu záležalo. Keď sa zdá, že jeho situácia sa už-už zmení a život sa predsa len vráti do starých koľají, utrpí úraz, ktorý ukončí jeho kariéru, a bývalá bejzbalová hviezda sa ocitá na dne. Jeho stará láska Sami Dawsonová žije na opačnej strane Spojených štátov a rozbieha sľubnú kariéru.Séria malých zázrakov privádza Tylera do domova dôchodcov, kde sa zamestná ako upratovač. Tam sa zoznamuje s Virginiou Hutchesonovou, starenkou trpiacou Alzheimerovou chorobou, ktorá má zrejme odpovede na jeho mučivé otázky. Dvaja anjeli sa vydávajú na misiu, ktorej cieľom je vrátiť Tylerovi, Sami a Virginii nádej. Môžu také malé a zdanlivo bezvýznamné činy neviditeľných bytostí priniesť uzdravenie a zmenu? A môžu slová neznámej osoby roznietiť starú lásku? Každá cesta sa začína prvým krokom.

Vypredané
-10%

8,90 €

E-kniha
E-kniha: Rozum a cit
E-kniha: Rozum a cit

Jane Austen

Marianne hľadá muža, ktorý je rovnako oduševnený ako ona. Elinor sa zaľúbila do zdvorilého a pozorného Edwarda Ferrarsa. Mladšia sestra Margaret s údivom sleduje, ako si Marianne a Elinor užívajú radosti i strasti rannej dospelosti. Je Marianne priveľmi oduševnená? Je Elinor priveľmi chladná? Z ktorej si má vziať príklad? Margaret si všíma, aké nebezpečenstvá predstavujú intrigánski priatelia a neverní milenci. Bude Elinor dosť silná a rozumná, aby obe sestry ochránila, alebo im Marianne svojou urážlivosťou privodí nešťastie?Malá knižka, ktorá zmení Tvoj názor na svetovú klasiku. Klasický príbeh v novom šate prerozprávala Gill Tavner. Vhodný pre čitateľov od 12 rokov.

Vypredané
-29%

3,49 €

Kniha radosti
Kniha radosti

Desmond Tutu; Dalajláma; Douglas Abrams

Ako si trvalo uchovať šťastie v meniacom sa svete. Dalajlama a arcibiskup Desmond Tutu sa raz začali rozprávať o veľmi dôležitej téme – o radosti. Obaja nositelia Nobelovej ceny za mier, významní duchovní majstri a morálni vodcovia našich čias sú známi aj tým, že sú to najnákazlivejší šťastní ľudia na svete. Túto knihu si od začiatku predstavovali ako trojposchodovú narodeninovú tortu: ich vlastné príbehy a ponaučenia o radosti, najnovšie zistenia v náuke o hlbokom šťastí,a denné tréningy vychádzajúce z ich vlastných citových a duchovných skúseností. Obaja si prešli veľkými osobnými i politickými nepriazňami a obaja sú tu pre čitateľov, aby sa s nimi podelili o vlastné príbehy zápasov a znovuzrodenia. Teraz, obaja osemdesiatnici sa chcú vyznať z toho najdôležitejšieho – teda skutočnosti, že aby ste boli radostní, musíte tešiť ostatných.

Vypredané

12,51 €

Manželství, rozvod a nové manželství po rozvodu
Manželství, rozvod a nové manželství po rozvodu

Kenneth E. Hagin

Vaše manželství se může stát nebem na zemi.Církev dlouhá léta ne zcela správně chápala problematiku manželství, rozvodu a nového manželství po rozvodu. Mnozí křesťané v důsledku toho prožívali zranění, obvinění a zmatky. Lidé tiše trpěli v domnění, že se na ně Bůh hněvá anebo je s nimi nespokojen kvůli chybám, kterých se v minulosti dopustili.Pravdou je, že náš Otec Bůh je plný dobroty a milosrdenství. Nic si proti nám nedrží! Naše chyby ani přestoupení ostatních lidí nám nemusí stát v cestě k naplňování Božího nadpřirozeného plánu pro náš život.Kenneth E. Hagin přináší ve své knize Manželství, rozvod a nové manželství po rozvodu útěchu a pomoc Božího Slova. Zároveň pojmenovává nejrozšířenější chybná učení a uvádí je na pravou míru.V knize najdete mimo jiné odpovědi na následující otázky: Smím jako rozvedený opět vstoupit do manželství? Mám jako křesťan svobodu vzít si, koho chci? Jaké jsou nejčastější problémy manželských párů? Jakým zákonem se dnes řídí církev v oblasti manželství, rozvodu a nového manželství po rozvodu? Jaké manželské povinnosti mají vůči sobě manželé? Jestliže Bůh jednou spojil dva lidi v jedno tělo, zůstávají jím už na věky?

Vypredané

8,61 €

Miriam
Miriam

Fero Rajec

​Autentický príbeh z nedávnych slovenských dejín. Miriam Grossmanová nemala ľahký život. Počas Slovenského štátu prišla o svojich najbližších, ktorým sa už nepodarilo odísť do Palestíny.Jej spomienky sa spájajú s rodným domom a so susedmi, ktorí jej zachránili život. Spomienky si nechávala pre seba, nechcela nimi priťažiť synovi. Až na sklonku života sa rozhodla svoj príbeh nahovoriť do diktafónu a zanechať ich synovi, ktorého pre emigráciu vyše dvadsať rokov nevidela.

Vypredané

11,59 €

Life shop
Life shop

Margaret McAllisterová

... platíš svojou dušou. Z katalógu Life shop si môžeš objednať úplne všetko – dovolenku, vzdelávanie alebo hoci len sandále. Ponúka sa ti dokonalý, bezproblémový život, naplnenie tvojich snov. Všetko je také jednoduché, stačí zaplatiť… Štrnásťročná Lorna a jej kamarát Kieron si všimnú, že ľudia okolo nich sa začínajú meniť, akoby sa im strácali pred očami – platia svojou osobnosťou, svojou identitou, svojou dušou. Rozhodnú sa s tým niečo urobiť. Z ideálneho sveta Life shopu vytŕča Lornin malý postihnutý brat. Ale práve jemu sa podarí to, čo nik nečakal…

Vypredané

4,07 €

Materinské dúšky šťastia
Materinské dúšky šťastia

Danielle Beanová

Postrehy viacnásobnej matky. Ponorte sa s nami do šťastného, občas náročného, niekedy chaotického, častokrát inšpirujúceho, ale vždy požehnaného živora Danielle Beanovej, šťastnej manželky Dana Beana a matky ôsmych detí. Táto zbierka esejí nás zavedie k nim do obývacej izby, ale aj medzi regále s potravinami v miestnom obchodnom dome, do záhrady ich rodinného domu, navštívime oddelenie detskej literatúry mestskej knižnice, privoniame k autorkinmu kulinárskemu umeniu, nazrieme do ôsmych detských postieľok, spoznáme búrlivú radosť i slzavé údolie tejto obetavej, milujúcej a dôverujúcej manželky a matky. Sama nás pozýva k sebe na návštevu. Tak teda vstúpme…Voľným pokračovaním tejto knihy je titul Mamy mamám.

Vypredané

6,69 €

Ježíšek pro mě
Ježíšek pro mě

Eduard Martin

Hlavním úmyslem knihy je spustit vánoční paprsky na uspěchaný moderní život a na drobných příbězích ukázat, že i zdánlivě obyčejné chvíle mají hloubku a důležitost…

Vypredané

5,43 €

Betlémská flétna a jiné vánoční příběhy
Betlémská flétna a jiné vánoční příběhy

Markéta Hejná (ed.)

Vánoční příběhy různých autorů z různých dob a koutů světa spojuje romantické kouzlo Vánoc, v jejichž čase se všechny příběhy odehrávají. Dýchne z nich teplo domova, světlo, láska a očekávání, vánočně nás naladí.

Vypredané

4,17 €

Zlý farář přejel hodného psa
Zlý farář přejel hodného psa

Jiří Barhoň

Postřehy, povídky a pohádky. Kniha obsahuje 25 příběhů inspirovaných hlavně životem v církvi a rozdělených do tří oddílů: Ze života kněžského, Ze života všeobecného a Pohádky.Jiří Barhoň (*1955) je katolický kněz, působí v Plzni. Povídky pro rozveselení bohoslovců psával už v semináři, psát nepřestal ani jako kněz. V Karmelitánském nakladatelství už vyšly jeho knihy: Všichni svätí s hašlerkou (2009), Pane faráři, já vás budu muset zabít! (2007) a Malý muž ve velkém vápně (2012).

Vypredané

3,40 €

logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

Monika, pred 1 dňom

Dobre knihy, rýchle vybavenie objednávky, veľká spokojnosť

userAvatar

Terka, pred 1 dňom

Veľmi rýchle vybavenie - ďakujem zo srdca

userAvatar

Hana, pred 1 dňom

Spokojenost

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk